Mspecs är ditt stöd i hela mäklarprocessen

Oavsett objektstyp stödjer Mspecs ditt arbete och är helt uppbyggt enligt mäklarens process. Ska du gå på intag? Tryck bara på knappen ”Intag” så kan du både ta ut ett fastighetsutdrag, göra en preliminär kapitalvinstberäkning och skriva ut förmedlingsuppdraget på samma sida. Tryck på knappen ”Tillträde” så får du upp både likvidavräkningen och uppgifter om eventuella lån. Mspecs är byggt för att snabba upp fastighetsmäklarens och assistentens vardag i varje steg och har lika bra stöd oavsett förmedling – och allt ingår. Inga tilläggsmoduler eller specialavtal.

Flöde enligt mäklarprocessen

Mspecs är uppbyggt så att ditt arbete alltid följer mäklarprocessens flöde uppifrån och ner i varje förmedling. Det gör det enkelt för dig att hitta till rätt ställen och funktioner i systemet. I varje steg finns även mäklarjournalen tillgänglig så du snabbt och enkelt kan registrera utförda uppgifter. Många delar som används ofta i systemet, exempelvis dokument, återkommer i varje steg för att du inte ska behöva klicka dig fram och tillbaka bland flödesstegen.

Ett urval av funktioner i Mspecs Mäklarsystem

Dokumenthantering

Som kontorsadministratör har du möjlighet att skapa dina egna dokument och dokumentpaket. Du kan även kopiera befintliga dokument och anpassa efter egna önskemål. Dokumenten publiceras sedan på de objektstyper du valt och kan hämtas in i uppdragen av medarbetare på kontoret.

Anpassningsbara dokument

Mspecs tillhandahåller alla dokument du kan behöva i din förmedling. Vi har alltid de senaste uppdateringarna av de branschgemensamma dokumenten som tagits fram av juristerna på Mäklarsamfundet.

När du skapat ditt uppdrag i Mspecs förs informationen in automatiskt på rätt ställen i dokumenten. Vill du redigera ditt dokument kan du göra det enkelt i vår dokumenthantering.

Mäklarjournal

I uppdraget har du alltid mäklarjournalen nära till hands. Du behöver bara bocka för när du utfört en uppgift och då registreras dagens datum. Du kan även gå in på varje journalpost för att komplettera med mer information eller datum om du önskar. Allt summeras sedan i en PDF.

Mail- och kalenderintegration

Om du använder Outlook* har du möjlighet att maila och lägga till t.ex. visningar, kontraktskrivingar och tillträden i din eller din kollegas kalender direkt från Mspecs. Det finns även en översikt över dina kalenderbokningar.

(*Microsoft Office 365 Business Premium)

Marknadsvärdering

Vår marknadsvärdering hämtar automatiskt in information från uppdraget. Du behöver bara komplettera med beskrivningar, värdeutlåtande och eventuellt en bild.

Visningsuppföljning

I vår visningsuppföljning kan du efter en visning enkelt sortera och bearbeta alla spekulanter som varit på visningen, vilka som är intresserade och vilka som inte är intresserade.

Du har även möjlighet att lägga till nytt bud och redigera budgivaren direkt ifrån listan med spekulanter samt möjlighet lägga in önskemål för matchning mot andra objekt.

Matchning

Matchningsfunktionen ger dig en lista med möjliga spekulanter på det matchade objektet, baserat på de önskemål som lagts in i deras profiler. Du kan sedan välja om du vill skicka ett matchningsmail via systemet eller kontakta dom på egen hand.

Budgivning

I Mspecs har du en bra översikt över det viktiga momentet i din förmedling – Budgivningen. Du väljer bland annat om budgivarna ska kunna skicka bud via SMS och lägga bud eller bara följa budgivningen via en personlig budgivningssida på webben. Självklart kan du som mäklare även lägga in buden manuellt i systemet. Via budgivningen kan du kommunicera med budgivare och säljare samt se vilken information som skickas ut från systemet i SMS-listan.

Publicering

Via Mspecs har du möjlighet att publicera din annons på många olika marknadsplatser. Utöver publiceringen till din hemsida, kan du även välja att annonsera på Hemnet, Blocket, Hittahem, Bovision, Objektvision, Sjöhem, Sweden Estates och Facebook.

Lantmäteriutdrag

Du har möjlighet att beställa lantmäteriutdrag och lantmäterikartor som sparas direkt i ditt uppdrag. Du kan även beställa ett fristående utdrag om du inte vill skapa ett uppdrag som uppdateras med information.

Kapitalvinst

I Mspecs kan du hjälpa dina säljare med kapitalvinstberäkningen. Här kan du skapa underlag för kapitalvinstberäkning, k-blanketter och erbjuda en "Beräknad kapitalvinst" med hänsyn till tidigare uppskov m.m.

Kundkännedom och Mobilt BankID

I Mspecs kan du uppnå kundkännedom av säljare och köpare via Mobilt BankID. Du kan välja att verifiera direkt eller genom att skicka ett mail med en länk för verifiering vid ett senare tillfälle.

Helt webbaserat

Allt lagras i molnet vilket gör att du alltid har tillgång till ditt Mspecs. Det du behöver är bara en webbläsare och en uppkoppling.

Leverantörer och samarbetspartners

Mspecs har integrationer med ett flertal leverantörer och samarbetspartners som tillhandahåller tjänster i systemet. Du kan som användare av systemet enkelt beställa och få leverans i Mspecs.

Klippbok

Klippboken är ett smidigt verktyg i ditt dagliga arbete. Här kan du lagra texter som du ofta använder och kan enkelt hämta in dom vart du än befinner dig i uppdraget.

Exportera/Importera

Det finns export- och importfunktioner på flera platser i systemet. Du har möjlighet att exportera listor med kontakter, objekt och fakturor för manuell hantering eller arkivering. Du kan även importera listor med objekt eller kontakter från ett Excel-dokument in i ett nyproduktionsprojekt.

Kostnadsfri hemsida

Vi erbjuder en kostnadsfri hemsida som du kan välja att använda helt men även delvis genom att fälla in Till salu-listan med objekt på en egen hemsida. Om du har en egen hemsida och vill behålla den med layout får ni självklart tillgång till vårt API för egen integration och administration.

Projekt och Nyproduktion

I Mspecs kan du skapa ett projekt med projektbeskrivning. I projektet kan du bland annat hantera och massredigera flera objekt samtidigt för att spara tid då det är vanligt att stor del av informationen är densamma i objekten.

Kontakta oss

  Utbildningar

  Vi håller kontinuerligt utbildningar för alla våra kunder. Kostnadsfritt!

  Anmäl dig till vår kom igång-utbildning, där du lär dig grunderna i Mspecs och vilka möjligheter som finns i systemet.

  Läs mer om våra utbildningar

  Byt till Mspecs

  Att byta system kräver planering i god tid. Det tar oftast längre tid än vad man tror.

  Vi har en god kunskap om hela processen och hjälper dig att komma igång på ett så smidigt sätt som möjligt.

  Läs mer om att byta till Mspecs

  Kommande releasedatum

  Vi uppdaterar Mspecs Mäklarsystem kontinuerligt. Du kan läsa om de senaste uppdateringarna här.

  Klicka här för att se våra kommande releasedatum

  Meny